2019. december 24., kedd

#felerősödöttzajok Boldog Karácsonyt!

Tavalyelőtt a lehalkult háttérzajokról írtam a karácsonyi bejegyzésemben. Tavaly pedig nem tudtam egy szót sem írni, mert az első karácsonyt töltötte a család egy nagyon fontos személy nélkül. 

Idén úgy gondoltam, hogy a felerősödött zajokról szeretnék írni. Arról, hogy becsüljétek meg a pillanatokat. Hallgassátok szeretteiteket figyelmesen, élvezettel, mert ahogy az örök közhely mondja, sosem lehet tudni meddig tehetitek meg. 

Az idei már a második karácsony nélküle. A tavalyi egészen másképpen telt. Értéke volt a szavaknak, a csendnek, az egymásra figyelésnek, az emlékek elraktározásának, s talán még a fotók készítésének is.

Örökítsétek meg a családtagjaitokat, a mosolyokat, a meglepődött arcokat, készítsetek közös képeket, fontos lesz a jövőben.

Raktározzátok el jól az emlékeket, ne az ajándéknak örüljetek, hanem annak, hogy együtt lehettek -  na jó azért az ajándék bontásának izgalma is tud jó lenni-.

Szeressétek egymást! Ma tegyetek félre minden apró-cseprő viszályt és mondjátok ki a szót: SZERETLEK!




Ezekkel a gondolatokkal Kívánom Nektek, az ünnep csendességét, a család szeretetét, az együtt töltött pillanatok varázsát! Boldog Karácsonyt!



“Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. (…) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.” (Márai Sándor)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése