2016. december 24., szombat

Boldog Karácsonyt!

Eljött a mai nap is, a sok-sok rohanás után itt van a Karácsony, vannak akik dolgoztak ma is... vannak akik az utolsó simításokat végezték, vagy még végzik... vannak akik utolsó pillanatban ajándékért rohangáltak, hogy minden tökéletes legyen az ünnep első estéjére. Ma a gyerek nem mondja azt, hogy nem viszi ki a szemetet, apa megvette az élesztőt, anya pedig nem hagyta ki a pogácsából a sót... vagy ha így is van, és minden megtörténik, nem kerítenek neki túl nagy feneket, jó lesz a pogácsa, nem baj az élesztő, és kiviszi ugyanúgy anya a kukát... egy a fontos, hogy együtt a család.  A Karácsonyfa már a talpában áll, fényesen, díszesen várja, hogy este legyen... és este lesz.

 Egy pillanatra mindenhol megáll az idő, a szülők, a gyerekek, az unokák, a messziről jött családtagok, és mindenki megnyugszik, generációk állják együtt körül a karácsonyfát. Ma este kicsit mindenki jobban figyel a másikra, lehalkul a külvilág, jönnek a mérnöki precizitással csomagolt ajándékok, mosolyok, köszönömök... Néhol egy karácsonyi dal szól a hangszórókból, máshol a mindennapokban átsiklott dolgok kerülnek elő, vagy régi emlékek, régi történetek. Nagypapák mesélnek a régi időkről unokáiknak, és unokák próbálják a legújabb karácsonyra kapott technikai kütyüket megtanítani a nagyszülőknek. Valahogy olyan nyugodt minden és mindenki, maximum anya, vagy nagymama érzi a ritmust, mert folyamatosan kínálgat, akkor is ha már degeszre etted magad, és ezerszer elmondtad, hogy nem tudsz enni már egy falatot sem. Édesapa lelop egy szaloncukrot a fáról, majd gyermeki csibészséggel a papírt a fán hagyja... Később a család ha egyedül marad megnéznek egy filmet közösen, és ma nem kell a gyerekeknek korán lefeküdniük.

Így szeretjük a karácsonyt!


Őrizzétek meg szívetekben az ünnepi nyugalmat, és a család boldogságát, az arcokat, a mosolyokat, hogy legyen miből erőt meríteni a következő karácsonyig.

Boldog Karácsonyt Kívánok Nektek kedves olvasók és családotoknak!

,,Érdekes, hogy milyen varázsa van a karácsonynak. Egyetlen ünnepnek sincs olyan varázsa, és mennyire tartja magát. Az embert ugyanúgy elbűvöli, mint, mondjuk, nyolcszáz évvel ezelőtt."
/Ladislav Fuks/

Legyen gyönyörű ünnepetek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése