2015. június 15., hétfő

Frissítő tippek nyárra

Sziasztok!

Ebben a hőségben minden nap eszembe jut, hogy mivel hűthetném magam. A légkondi kizárva, a szemem és a fülem a ventilátort is csak legalacsonyabb fokozaton bírja, így egyéb módszerekhez kell folyamodnom, gondoltam megosztok veletek egy párat.

- Készíts egészséges és finom italokat, vizeket...
Mostanában eléggé elterjedtek, ezek az úgy nevezett detox-vízek, amelyek egészségesek, és nem mellesleg finomak is. Mindenki egyéni ízlése szerint készítheti el. Ne feledjétek egy nagyon nagyon forró napon min. 1,5-2 liter folyadékot el kell fogyasztanunk, hogy hidratáltak legyünk!


Ha már a gyümölcsöknél tartunk...

- Készítsetek gyümölcssalátát...
A kedvenc gyümölcseidet, nem csak ital formájában készíthetitek el, ha csináltok a gyümölcsökből egy finom salátát, és lehűtitek, akkor egészségesen nassolhatunk és nem mellesleg a hűtőből kivéve frissítő hatású.


S ha már a nassolás szóba jött...

-Készíts egészséges fagyit...
Csak pár hozzávaló szükséges ahhoz, hogy otthon készíts el fagylaltot, amit nassolhatsz, ha úgy tartja kedved. Szinte pillanatok alatt kész, és te állítod össze, hogy mi legyen benne. :)


Az evésen és iváson kívül természetesen más praktikák és trükkök is léteznek...

- Vízpermet az arcra...
A boltok polcain is találtok úgy nevezett frissítő arcpermeteket, de el is készíthetitek otthon is, csak egy fújós flakon szükséges hozzá és víz és egy-két csepp illóolaj. Ha igazi hidratálásra vágyunk, akkor tiszta víz helyett egy minőségibb ásványvizet használunk, vagy desztillált vizet. 


Ha már az arcápolás...

- Krémet a hűtőbe...
Nem rég olvastam valahol, hogy ha a reggeli hidratálókrémünket hűtőben tároljuk, akkor reggel sokkal frissítőbb érzés lesz felkenni. Kipróbáltam, tényleg jó. Ha később ébredek fel, és már nagy a hőség esély sincs arra, hogy kellemes érzés legyen a hidratálónk felvitele. De ezzel az egyszerű praktikával kellemesebb, és mivel Nekem egy könnyen, gyorsan beszívódó krémem van, így mire a hűsítő érzés elillan, addigra a krémem is beszívódik. 


Remélem hasznosnak találjátok, ezeket a trükköket, és kipróbáljátok őket. 
Ha van valami jó tippetek, ne féljetek megosztani velem.
Puszi. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése