2017. május 5., péntek

Fit me alapozó és korrektor #maybelline

A Glamour-napokon szereztem be a Maybelline Fit me kollekció alapozóját, és korrektorát, nagyon sok jót olvastam róla, egy kicsit Nekem túl nagy is volt körülötte az éljenzés, de beadtam a derekam és fél áron beszereztem őket. Nézzük, nálam beváltak-e a termékek. 


A csomagolásuk semmi extra, amit kiemelnék, hogy a korrektornak nagyon jó az applikátora. 
Mind a korrektor, mind az alapozó nagyon jól záródik, nem folyik ki belőlük a termék, ami nálam nagyon fontos, hiszen fő a táska kompatibilitás :)


Az alapozó színét eltaláltam ez a 115-ös árnyalat pont az én színem, pedig bevallom őszintén, hogy nem próbáltam ki a tesztereket, csak úgy színre választottam. A korrektor színét viszont a teszter alapján tettem a kosaramba, ott a bolti fényekben világosabbnak láttam mint az alapozó, de sötétebb lett sajnos, így lehet hogy beruházok egy világosabb árnyalatra is, bár itt a nyár, és remélem barnulok annyit, hogy ez az árnyalat is világos legyen. Egyébként ez a 10-es a kínálatból.


Kezdjük is az alapozóval, amit annak ellenére vettem meg, hogy pont azon a reggelen már nem emlékszem kinek a videójában, de negatív véleményt olvastam róla. 


Az alapozó a Matte + Poreless alnevet viseli, és a termék csomagoláson is fel van tüntetve hogy normál, és zsíros bőrre ajánlják. Nekem mostanában inkább normál a bőröm, mint sem száraz, így bátorkodtam kipróbálni. Tehát ez egy mattító alapozó, ami elviekben ígér pórusösszehúzást, ezt azonban én nem tapasztaltam. 


Egy gyenge fedésű alapozóról van szó, ami nem ért meglepetésként az előzetes tájékozódás után, így ezt nem nevezném csalódásnak, hiszen tudtam mit veszek. A csomagolásra visszatérve talán még annyi, hogy egy pumpás kiszerelést jobban elviselt volna ez a termék, mivel nagyon híg az álaga, így vigyázni kell vele, és érdemes használat előtt kupakkal felfelé tartani pár másodpercig, míg a termék a kupakos résztől elfolyik. Egy nagyon szép természetes hatást lehet, vele elérne, egyáltalán nem ül be a ráncokba, bár a száraz részeket mattító alapozó révén kiemeli, de azt az egy foltot is helyre hoztam most, így már tökéletesen tudom használni. Tartósságát tekintve egy nyugis nap végén gyönyörűen a helyén marad, kicsit mászkálósabb, pörgősebb napok végére már nem nyújt túl szép hatást, de ami pozitívum, hogy egyik esetben sem fényesedik át, bár én púderrel fixálom minden esetben, mivel a T zónám erősen hajlamos az átfényesedésre. Negatívum, hogy én valahogy még nem jöttem rá, mivel érdemes eloszlatni az arcomon, híg állaga miatt ecsettel nem volt túl jó, szivaccsal sem, és az ujjaimmal se volt tökéletes, így ezt még tesztelem, ha van, valami tippetek ne féljetek megosztani velem. Nem hagy ragacsos érzést maga után, és pont annyi ideje a száradás, ami még nem idegesítően gyors. Ami viszont plusz pont nálam, hogy nagyon jó áron vásárolható meg, a teljes árára nem emlékszem pontosan, de biztos, hogy 2000 Ft alatt szerezhető be a drogériákban.
Nem a kedvenc alapozóm, de mindenképpen leköröz számos általam már kipróbált alapozót, és nyárra szerintem tökéletes lesz, a természetes fedésével, és a matt finish-el. 


A korrektor-tól hónapokig zengett a blogger/vlogger világ, számos általam követett blogger/vlogger külföldről szerezte be, míg nem volt nálunk is kapható.
A bőrhibák tekintetében ne várjunk tőle csodát, nem fedi el a legkisebb pattanásokat sem. Textúrája elég krémes, így nem ezzel van a gond, inkább a fedéssel magával. Bár nem is erről híres a termék, hanem arról, hogy csodát művel a szemalatti karikákkal. Nem húzom tovább, nálam is bevált a termék erre a célra, bár sokkal hatásosabb eredményt elérhetnék vele, ha világosabb árnyalatot választottam volna. Könnyen eldolgozható, nem ül be a ráncokba, én szemhéjalapozóként is használtam pár alkalommal, és tökéletesen tartotta a szemhéjpúdereket, bár nem tűntek annyira pigmentáltnak, mint egy erre hivatott krémesebb szemhéjalapozóval. Fixálással egész nap ott marad a szemem alatt, üde, friss kinézetet varázsol pillanatok alatt.


Minden összevetve, ha pontoznom kellene, akkor az alapozó 9/10 pontot kapna, de ezt csak az én ügyetlenségemnek köszönhetően, mivel, mint említettem, még nem jöttem rá, hogy hogyan a legszebb a végeredmény, de nem adom fel. A korrektornak viszont 10/10 pontot adok, mert tényleg nálam tökéletesen bevált a szemalatti karikákra, és én kifejezetten erre a célra vettem meg, és nem a bőrhibák eltüntetésére.

Nektek beváltak a Maybelline Fit me! termékei? Melyik a kedvencetek? Esetleg Ti is szeretitek mind a kettőt?


Ha tetszett a bejegyzés kérlek lájkold a blog facebook oldalát az oldalsávban, vagy légy a rendszeres követőm, hogy értesülj az aktuális bejegyzésekről, nyereményjátékokról. A mindenapjaimat pedig az Instagramon követheted, szintén az oldalsávban megtalálod! Köszönöm!



2 megjegyzés:

  1. Nekem mindkét termék bevált. Az alapozót a Real Techniques Complexion szivaccsal viszem fel. Én a korrektort elsősorban pirosságra vettem, mert szerencsére nem karikás a szemem, a bőrhibákra pedig ott van jó öreg Catrice tégelyes.
    Nekem így bevált, szépen elfedi az orr körüli pirosságot, amivel állandóan küzdök a mindenféle allergiám miatt.

    Az alapozók közül a L'Oréal Infallible Matte az abszolút kedvencem, drogériás viszonylatban ennél jobbat nem próbáltam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont a napokban gondoltam rá, hogy beszerzem a Real Techniques szivacsát, hátha azzal sikeres leszek, több helyen is erre a szivacsra hivatkoztak. A L'Oreal alapozójával pont most szemezek, JoY-napok tökéletes alkalom lesz erre, remélem betudom szerezni :)

      Törlés