2016. június 8., szerda

Freedom rúzsok tesztelése

Sziasztok!

Ma a Freedom ajakrúzsai közül három színt mutatok be Nektek, amiket kb. 1 hónapja vásároltam potom pénzért a Pepco-ban. Két matt árnyalatot, és egy fényes árnyalatot választottam. Mindenképpen akartam írni róluk, a blogon, mert bennem is sok kétely merült fel miközben ott válogattam közöttük. Remélem tudok egy kicsit segíteni a választásban, és a vásárlásban :)


A matt kollekciónak és a fényes árnyalatnak is egyforma a csomagolása, fekete műanyag, annyi különbözeti meg őket, hogy a matt árnyalatokon van egy rózsaszín matrica. Nagyon könnyű a csomagolás, szerintem egyáltalán nincs gagyi hatása, és ami még pozitívum, hogy táskába is dobálom őket csak úgy, és a felirat nem kezdett el lekopni, a kupakok is nagyon jó záródnak, nem kell félni, hogy leesik a teteje és esetleg megrongálódik. Minden rúzs alján van egy kis szín minta, ami nem túl egyszerűen, de lelehet venni magáról a rúzs külső csomagolásáról, és ebben is rúzs található, bár nem hiszem, hogy én ezt a részét bármikor is használnám, elég macerás lehet kiszedni, mindegy is, én nagyon szeretem, ha van a rúzson valamilyen szín minta, a kis papírokon kívül, mert én nem szívesen tartom őket fejjel lefelé, hogy látszódjon a matrica. Sajnos tavaly nyáron egy rúzsom a rúzstárolóban, -ami nincs a napon láthattátok a sminktárolós bejegyzésemben- megadta magát, és azóta visszaállítgattam őket inkább és az egyforma rúzsokat megpróbálom egymás mellé tenni és válogatok, minthogy a rúzsaim tönkre menjenek. 



Kezdjük a kedvencemmel, a matt kollekcióból a Pink Dream árnyalatú, pink színű rúzzsal. Ez lett a három árnyalat közül a kedvencem. Nagyon tetszik egy  a mély pink szín, az ajkakon teljesen ilyen színe van, mint a képeken, tehát a pigmentáltsága is jó, ezáltal intenzív szín az ajkakon is. 


Itt láthatjátok róla a swatch-ot. Nagyon jó az állaga. Ár érték arányban azt hiszem tökéletes. Nem mászik el, és nagyon szépen fellehet vinni. Nem ül be a ráncokba, de kicsit szárít, nem az a vészes kategória, viszont a viselete után, azért egy gyenge ajakápolásra szükség van. Tartósságát tekintve többször kell frissíteni a nap folyamán, de egy evés, ivásig simán kibírja.



A következő birtokomban lévő árnyalat a már fent említett matt kollekció újabb tagja, mégpedig a Nude Dream nevet viselő visszafogott nagyon szép, természetes nude szín. Ennek a rúzsnak is nagyon jó a pigmentáltsága, és szintén egy kellemesen krémes, hasonlóan a Pink Dream árnyalathoz, de ez nálam nem volt annyira tartós. Sokkal többször kellett frissíteni, és sokkal többször kell végig húzni az ajkaimon, az egyenletes színért, még így is megéri az árát, mert nem mászik el a nap folyamán, tehát attól nem kell tartani, hogy esetleg elmászkál az ajkainkról, és esetleg elkenődik mindenfelé. 


Láthatjátok, egy barnásabb nagyon szép árnyalat, természetesen ajakszíntől függően változik a felvitt árnyalat, de az intenzitással nincs baj, mert látszik (sajnos van olyan nude rúzsom, ami szinte nem is látszik, csak ha alapozós ajkaimra viszem fel.) Tehát tartósságát tekintve a Pink Dream alatt van, mert bár egyenletesen kopik, de sokkal hamarabb mint a pink árnyalat.


Aztán itt a 105 Tell Your Friends árnyalat, ami egy nagyon kellemes rózsaszínes árnyalat, és ez már nem a matt kollekció, hanem a Pro Lipstick család tagja. Kellemes krémes, de ez nekem annyira nem jött be, nagyon sokszor kell áthúzni az ajkakat, ahhoz hogy egy egyenletes színt kapjanak, és ajakceruza használata is szükséges hozzá, úgy lehet igazán szép végeredményt elérni vele. Tartósságát tekintve sem mondanám valami nagyon jónak, mert egyáltalán nem tartós, elmászkál, és sajnos sok odafigyelést igényel, hogy az egész nap folyamán végig tökéletes legyen az ajkainkon.


A színe egy nagyon szép, akár mindennapi használatra alkalmas visszafogott, természetes szín. Nem szárítja az ajkakat. Ennél az árnyalatnál, még a matt rúzsoknál is fontosabb hogy nagyon hidratáltak legyenek az ajkak, mert minden kis sérülést, és hibát megmutat az ajkakon.

Mind a három terméken van egy fényes bevonat, ami az első pár használat után lekopik, és ezután intenzívebbek és krémesebbek az árnyalatok. Mindent összevetve a 360 ft-os ár szerintem nagyon jó ezekért a rúzsokért. Van sokkal drágább rúzsom, ami sokkal rosszabb. Talán még fogok belőlük beszerezni, van még két olyan árnyalat amire nagyon kíváncsi lennék élesben is, megpróbálok ezekre vadászni :)

Ti próbáltátok már ezeket a rúzsokat? Vagy egyáltalán a Freedom termékeit? Nektek beváltak?

Puszi Nektek! :)

2 megjegyzés:

  1. Ideje felkeresnem egy pepcot! :D Köszi a tesztet. :)

    VálaszTörlés
  2. :) Remélem Neked is beválik majd, és legalább annyira megszereted őket, mint én :)

    VálaszTörlés