2015. december 16., szerda

Karácsonyi tag-ek #9 #10 #11 #12 #13 #14 #15 #16

Sziasztok!



Újabb 8 nap kérdésit gyűjtöttem össze és válaszoltam meg, így ma ezeket láthatjátok! :)
A 7. napi tag még mindig várat magára, a következő bejegyzésben már biztosan benne lesz.
Kezdjük is mindjárt a ...

#9
Csomaglópapír vs. ajándéktasak


Egyértelműen csomagolópapír, nekem az ünnep része, hogy becsomagolom az ajándékokat, azt azért nem mondom, hogy a becsomagolt ajándékot nem teszem bele egy ajándéktasakba, ami persze felesleges, de most mégis ha valakinek viszed az ajándékot az valamilyen promóciós táskában mégsem viheted, így a csomagolópapír mellett teszem le a voksomat, de az ajándéktasakok is jól jönnek néha.


Ajándékok csomagolása 2014.


#10
Az ajándékbontás szeánsza nálunk

Tulajdonképpen túl nem bonyolítjuk mivel csak 3-an vagyunk, először is amikor észre veszem, hogy a fa alatt vannak az ajándékaim, akkor én is odarakom szépen az én kis ajándékaimat. Aztán valaki felteszi a kérdést, hogy Járt-e már a Jézuska, és kibontjuk ki mit kapott.
Este a templom után hazajövünk majd lemegyünk a nagymamáméknál, általában itt esszük meg szenteste a csodálatos ünnepi halászlevet, és már az érkezéskor "Jár a Jézuska", hiszen a fa alá rakjuk az ajándékokat, így a nagyszülők is meglátják mit kaptak.
Általában az ünnep második napján jönnek ki az unokatesómék, így értelemszerűen velük akkor karácsonyozunk, tehát tulajdonképpen a három napból mi két napon ajándékozgatunk. :)

#11
Kedvenc hagyomány

Ha hagyomány akkor az a templomba járás, nagyon szeretem hogy együtt gyalog megyünk a templomig aztán gyalog haza, találkozunk ismerősökkel beszélgetünk Boldog karácsonyt kívánunk egymásnak, és Nekem ez nagyon fontos, soha egyetlen karácsonyra sem emlékszem még amikor vacsora előtt nem mentünk el a templomba. Úgy hogy ez a kedvenc hagyományom, ha hó is esik, akkor annyira hangulatos a séta.



#12
Műfenyő, vagy éljen inkább? - dekorációk és díszek

Soha nem volt még műfenyőnk. Minden évben élőt veszünk, és díszítünk, nekem ez az igazi karácsonyfa. Az első érv ami mellette szólt az az illata, annyira szeretem hogy az egész házat fenyőillat járja át. a másik pedig az hogy szerintem százszor szebb egy élő fa, mint egy műfenyő.
Megmutatom az utóbbi évek élő karácsonyfáit:







 #13
A legjobb karácsonyom

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy minden karácsonyom különleges valamiért, ezért nincs olyan hogy legjobb vagy legrosszabb. Egyszerűen pár napja gondolkozom ezen, hogy melyik volt, de nem tudom kiválasztani mind jó volt, és mind emlékezetes valamiért.

#14
Gyerekkoromban a karácsony

Gyermek koromban... Igazából az igazi gyermeki karácsonyra, amikor még a Jézuska hozta, annyira emlékszem, hogy szenteste templom után mire hazaértünk, már ott voltak az ajándékok, sajnos többre nem, az ünnepről pedig amiket már említette, hogy uncsitesók, nagyszülők mindenki együtt volt. 

#15
A karácsonyi szünidő legjobb elfoglaltságai

A gondtalan szünidőkben gondolom mint minden rendes gyermeknek eszembe nem jutott az iskola, és a tanulás, kisebb koromban még lehetett menni szánkózni, bandázni a haverokkal az utcán, olyanokkal is akiket csak nyáron láttunk, mert máshol élt a szüleivel és csak a szünetekben volt a nagyszülőknél, aztán később ilyenkor kezdődött a sorozat-maratonok időszaka, majd nagy készülődés a szilveszterre és végül az utálatos január... Idén először másképpen lesz, hiszen most lesz első egyetemi félévem vizsgaidőszaka, így valószínű tanulással fogom elütni az időmet, mert még a két ünnep között is lesz vizsgám.



#16
Mézeskalács, kekszek, zserbók és többiek...

Minden évben sütiüzem módba kapcsol a család apraja-nagyja na jó az apraja csak besegít, de a lénye, hogy ilyenkor kerülnek a terítékre a kedvencek, például nagymamám mákos-diós bejglije, másik nagymamán a család által egyszerűen szalámirúdnak keresztelt sütije, a kedvenc cseh krémesem, a másik kedvenc citromszelet, és persze mindig van linzer, és isler, valamint elmaradhatatlan a mézeskalács is. :) 


Jó készülődést Nektek! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése